Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
filet z kurczaka
500 g -
cebula
1 szt -
pomidory suszone w zalewie
8-10 szt -
ząbki czosnku
3 szt -
śmietana 30%
200 ml -
Papryka wędzona słodka mielona Prymat
1 łyżeczka -
sól
-
Pieprz czarny mielony Prymat
-
szpinak świeży
100 g -
parmezan starty
100 g -
makaron penne
250 g -
olej
1 łyżka -
masło
1 łyżka
Sposób przygotowania
Na koniec zalewamy mięso śmietanką i doprowadzamy do wrzenia, dodajemy ser i zmniejszamy palnik. Dusimy na wolnym ogniu aż ser się rozpuści i sos zgęstnieje. Do sosu dodajemy ugotowany makaron i szpinak. Dokładnie mieszamy i dusimy jeszcze kilka minut. W razie konieczności doprawiamy jeszcze do smaku solą i pieprzem.
Smacznego!
Komentarze (5)
Nie masz konta? Zarejestruj się