Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Makaron z kurczakiem i szpanakiem

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron kokardki
całe opakowanie
czosnek
4-5 ząbków
margaryna
0.5 kostki
szpinak
30 dkg
filet z kurczaka
1 pojedyńczy
śmietana 18 proc
duży kubek
sól i pieprz
do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z kurczakiem i szpanakiem

Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Fileta kroimy w kostkę,pieprzymy i smażymy. Czosnek siekamy, podsmażamy na maśle. Dodajemy szpinak. Mieszamy po czym dodajemy podsmażonego wcześniej fileta. Zalewamy śmietaną i mieszamy aż dobrze się połączy. Na koniec mieszamy z makaronem.


(najlepszy do tego dania jest gotowy szpinak z Biedronki)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak