Makaron z kurczakiem i kurkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

  • kurki mrożone

    200 gram
  • makaron

  • śmietanka 36%

  • sól

  • pieprz

  • zioła prowansalskie

  • cebula

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka kroimy w kostkę przyprawiamy sola, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Smażymy na oleju po chwili dodajemy cebulę pokrojona w piórka i kurki. Razem wszystko smażymy przez parę minut. Na koniec wlewamy śmietankę i smażymy tak długo aż nam się ona zredukuje i powstanie gęsty sos. Doprawiamy sola, pieprzem i ziołami. Na koniec dodajemy ugotowany makaron i razem wszystko smażymy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dodi 14.12.2016 11:44
pyszne jedzonko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat