Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Makaron z konfiturą agrestową

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron drobne kolanka
400 g
agrest
1/2 kg
cukier drobny
do smaku
masło
50 g
Cynamon cały Prymat
2 cm
Sklep Prymat
Goździki całe Prymat
4 szt
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z konfiturą agrestową

Agrest umyć a następnie obrać z szypułek i pokroić na drobne kawałki. Wrzucić do rondla, podlać dwoma/trzema łyżkami wody i dusić. Po kilku minutach dodać masło i przyprawy.
Kiedy woda odparuje a agrestowa masa nabierze jednolitej konsystencji wsypać cukier. Ilość zależy od dojrzałości agrestu. Smażyć razem jeszcze około 10-15 minut.
Makaron kolanka ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Podawać polany agrestową konfiturą. Ja do dekoracji wykorzytałam jeszcze kolorowe wiórki kokosowe oraz kwiaty lawendy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia36 13.01.2014 23:48
Super pomysł
gosia56 29.07.2013 16:21
jeszcze tak nie robiłam ani nie jadłam
marcia7 24.07.2013 15:50
dzieciakom na pewno posmakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak