Makaron z kiełbasą lub parówkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    30 dag
  • kiełbasa lub parówka

    30 dag
  • jajko

    3 sztuki
  • pomidor

    2 sztuki
  • masło

    3 łyżki
  • sól

    - -
  • pieprz czarny mielony

    - -
  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • makaron świderki

    30 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować w posolonej wodzie, odcedzić i przełożyć do garnka. Pieczarki pokroić i podsmażyć na połowie masła. Kiełbasę lub parówki pokroić w kostkę, podsmażyć na reszcie masła, następnie dodać do makaronu, wbić roztrzepane jajka, doprawić solą, pieprzem i natką. Danie jest gotowe gdy jajka zetną się całkowicie. Podawać z surówką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kriso 04.05.2011 06:38
fajny pomysł na obiad
kasiaw 06.03.2011 09:08
łatwe i tanie
szajba2 14.02.2011 15:32
dla mnie bomba
Babciagramolka 06.12.2010 07:12
Lubię makarony w zasadzie ze wszystkim.
Joanna120 03.12.2010 10:58
fajny frykas na drugie danie
Barbara55 12.10.2010 16:25
świetne
buksiak12 31.08.2010 14:55
fajny przepis
Dorota71 31.08.2010 14:12
super
Emilia22 31.08.2010 13:05
ciekawy przepis
Monika190 14.06.2010 14:44
ok:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat