Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MAKARON Z KIEŁBASĄ I OLIWKAMI

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Podstawowe

makaron 300 g
oliwki zielone Smak 15 szt.
cebula 1/2 mniejszej
kiełbasa kawałek
przecier pomidorowy 500 g
pomidorki rzymskie - 10 szt.

Dodatkowo

masło 2 łyżki
natka pietruszki 1/2 pęczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól
Pieprz ziołowy mielony Prymat
cukier łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: MAKARON Z KIEŁBASĄ I OLIWKAMI

Makron gotuję al dente.
Kiełbasę i cebulę kroję w kostkę, oliwki w krążki. Podsmażam na maśle.
Pomidorki kroję w ćwiartki, dodaję do kiełbasy, chwilę smażę, mieszając.
Wlewam przecier pomidorowy oraz dodaję przyprawy. Całość chwilę gotuję, w razie potrzeby doprawiam do smaku.
Na koniec łączę z posiekaną pietruszką, następnie z wcześniej ugotowanym makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak