Makaron z kaszą gryczaną i białym serem

Makaron z kaszą gryczaną i białym serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron kokardki

    100 g
  • kasza gryczana

    50 g
  • ser biały

    200 g
  • cebula

    1 średnia
  • masło

    30 g
  • sól

  • Pieprz czarny- MŁYNEK

  • sos sojowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować makaron i kaszę w lekko osolonej wodzie. Cebulkę drobno pokroić i podsmażyć na maśle.
Wymieszać kaszę z makaronem, omaścić cebulką z masłem, dodać pokruszony biały ser. Doprawić świeżo zmielonym pieprzem i odrobiną sosu sojowego lub magi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat