Makaron z jarmużem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron świderki

    2 garści
  • jarmuż

    150 g
  • cebula

    1 szt
  • ząbek czosnku

    2 szt
  • olej rzepakowy

    20 ml
  • woda

    1,5 litra
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    1 łyżeczka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/4 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Makaron z jarmużem foto
Makaron świderki ugotować w posolonej wodzie al dente
Krok 2 - Makaron z jarmużem foto
.Przelać przez sitko aby ociekł .
Krok 3 - Makaron z jarmużem foto
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć wraz z czosnkiem przeciśniętym przez praskę na oleju rzepakowym.
Krok 4 - Makaron z jarmużem foto
Jarmuż umyć ,osuszyć ,pokroić drobno .
Krok 5 - Makaron z jarmużem foto
Dodać do cebuli i dusić do miękkości ,podlewać wodą lub bulionem.
Krok 6 - Makaron z jarmużem foto
Na gotowy jarmuż wyłożyć makaron ,ocieknięty ,wymieszać podgrzać ,przyprawić pieprzem ,solą .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat