Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z jarmużem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron świderki 2 garści
jarmuż 150 g
cebula 1 szt
ząbek czosnku 2 szt
olej rzepakowy 20 ml
woda 1,5 litra
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z jarmużem

Kroki postępowania

1
Makaron świderki ugotować w posolonej wodzie al dente
Krok 1 - Makaron z jarmużem foto
2
.Przelać przez sitko aby ociekł .
Krok 2 - Makaron z jarmużem foto
3
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć wraz z czosnkiem przeciśniętym przez praskę na oleju rzepakowym.
Krok 3 - Makaron z jarmużem foto
4
Jarmuż umyć ,osuszyć ,pokroić drobno .
Krok 4 - Makaron z jarmużem foto
5
Dodać do cebuli i dusić do miękkości ,podlewać wodą lub bulionem.
Krok 5 - Makaron z jarmużem foto
6
Na gotowy jarmuż wyłożyć makaron ,ocieknięty ,wymieszać podgrzać ,przyprawić pieprzem ,solą .
Krok 6 - Makaron z jarmużem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak