Makaron z jajkiem i wędliną

Makaron z jajkiem i wędliną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Tym razem proponujemy Wam prosty patent na szybkie i pożywne śniadanie. Kiedy zostanie Wam makaron, można spożytkować go w ten oto prosty sposób.
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron ugotowany

    250 gramów
  • masło

    1 łyżka
  • cebula

    1 sztuka
  • wędlina

    5 plastrów
  • jajko ugotowane na twardo

    1 sztuka
  • jajka

    2 sztuki
  • mleko

    100 mililitrów
  • tartego żółtego sera

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę, jajko i wędlinę kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzanym maśle razem z makaronem. Rozprowadzamy równo, po całej patelni.
Jajka mieszamy z mlekiem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zalewamy makaron z dodatkami, oprószamy startym serem i smażymy pod przykryciem do „ścięcia” jajek.

R'n'G Kitchen
W przepisie użyliśmy makaronu nitki i masła koziego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

14.02.2019 14:14
No fajny sposób na wykorzystanie makaronu, coś jakby omlecik.;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat