Makaron z jajkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron gotowany świderki

    5 łyżek
  • jajka

    2 sztuki
  • pieczarki

    4 sztuki
  • szynka

    3 plastry
  • olej

    3 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na patelnię z rozgrzanym olejem wsypujemy makaron, dodajemy pokrojone pieczarki, pokrojoną w kostkę szynkę. Wybijamy dwa jajka i mieszamy. Doprawiamy do smaku. Smażymy do ścięcia jajek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
m1monika 05.11.2013 13:50
mi smakuje :-)
Emilia22 16.09.2010 13:05
to musi być pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat