MAKARON Z JABŁKAMI I RODZYNKAMI

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron nitki

    1 OPAKOWANIE
  • jabłka

    KILKA SZT
  • rodzynki

    1/2 PACZKI
  • cukier

    DO SMAKU
  • cukier waniliowy

    1 PACZKA
  • śmietana

    KILKA ŁYŻEK
  • cynamon

    DO SMAKU
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

MAKARON GOTUJEMY AL DENTE, WKŁADAMY DO NACZYNIA ŻAROODPORNEGO TROSZKĘ MAKARONU, NA TO DAJEMY ŁYŻECZKĘ MASŁA I ŚCIERAMY NA TARCE JABŁKA, POSYPUJEMY CUKRAMI I CYNAMONEM ORAZ RODZYNKAMI.PRZYKRYWAMY MAKARONEM.MOŻNA ZROBIĆ KILKA TAKICH WARSTW.ZAPIEKAMY W PIEKARNIKU OK 1/2 GODZINY.PO WYJĘCIU I PODANIU NA TALERZ POLEWAMY ŚMIETANĄ I POSYPUJEMY KILKOMA RODZYNKAMI.PYSZNE

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (25)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
misia53 21.04.2013 06:08
bardzo lubię makaron na słodko
iknbozka 26.03.2012 11:56
mniam
cukiereczek 13.03.2012 08:59
SUPER
agugu1989 06.02.2012 10:40
smaczne:)
Teresa12 10.09.2011 21:25
same pychota sa tu
katarzynka455 04.07.2011 13:37
pewnie smaczne
ewelina63 15.06.2011 16:33
super
grazia1 10.05.2011 09:48
ciekawe jak smakuje
Olaa 09.05.2011 22:16
mniam
anja3107 28.04.2011 13:08
ekstra obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat