Makaron z borowikami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron tasiemka

    250 g
  • borowiki

    1 szklanka
  • śmietana 30%

    300 ml
  • pierś z kurczaka

    2
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby gotujemy ok. 3 minutek. Następnie kroimy je w kosteczkę. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Na niewielkiej ilości tłuszczu podsmażamy pierś kurczaka pokrojoną w kostkę. Przyprawiamy pieprzem i solą. dodajemy grzybki i dusimy pod przykryciem, co jakiś czas mieszając. Zalewamy kremówką i podgrzewamy, aż do zgęstnienia. Przyprawiamy. Na koniec dodajemy odcedzony makaron i mieszamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat