Makaron z boczkiem i białym serem

Makaron z boczkiem i białym serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Bardzo sycące „fit” danie, przyrządzone na specjalne życzenie.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • makaron

    250 gramów
  • boczek wędzony

    200 gramów
  • ser biały

    150 gramów
  • smalec

    50 gramów
  • cebule

    2 sztuka
  • ząbki czosnku

    4 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.

Boczek kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzanym tłuszczu do momentu zrumieniena.
Dodajemy grubo siekaną cebulę, smażymy do jej miękkości. Na koniec dodajemy posiekany czosnek.
Do boczku wkładamy ugotowany makaron, pokruszony biały ser, podgrzewając dokładnie łączymy wszystkie składniki.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem białowieskim.

R'n'G Kitchen
W przepisie użyliśmy makaronu bucatini. Można go zastąpić makaronem spaghetti.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat