Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z boczkiem i białym serem

5.0
(60)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.
Bardzo sycące „fit” danie, przyrządzone na specjalne życzenie.

Składniki:

Składniki:

makaron 250 gramów
boczek wędzony 200 gramów
ser biały 150 gramów
smalec 50 gramów
cebule 2 sztuka
ząbki czosnku 4 sztuki

Porada

W przepisie użyliśmy makaronu bucatini. Można go zastąpić makaronem spaghetti.

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z boczkiem i białym serem

Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.

Boczek kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzanym tłuszczu do momentu zrumieniena.
Dodajemy grubo siekaną cebulę, smażymy do jej miękkości. Na koniec dodajemy posiekany czosnek.
Do boczku wkładamy ugotowany makaron, pokruszony biały ser, podgrzewając dokładnie łączymy wszystkie składniki.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem białowieskim.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak