Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z białym serem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron kolanko 70 g
cukier waniliowy 2 łyżki
ser biały 100 (chudy)

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z białym serem

Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu (u mnie 10 minut). W międzyczasie ser rozgniatamy widelcem i dodajemy do niego cukier. Ok. 2 minut przed końcem gotowania do makaronu dodajemy goździki (nada to makaronowi piękny zapach). Po odcedzeniu makaronu i wyjęciu goździków, dodajemy do niego ser i razem wszystko mieszamy. Po nałożeniu makaronu posypujemy go przyprawą do szarlotki (lub cynamonem).
Makaron kolanka świetnie nadaje się do tego typu dań. Szybko i prosto się go przygotowuje, dzięki temu oszczędzamy czas i możemy spokojnie delektować się smakiem potrawy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna330 09.11.2013 08:57
warto spróbować
Ola1984 07.06.2013 22:03
Klasyka w najpyszniejszym wydaniu.
miki47 09.05.2013 17:33
znakomity przepis
David 28.02.2013 13:37
moje ulubione danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak