Przepis i sposób przygotowania na: Pełnoziarniste naleśniki orkiszowe z jagodowym twarożkiem
KROK 1. FARSZ. Biały ser rozgniatamy i dodajemy do niego odsączone z syropu jagody, ksylitol, śmietanę, żółtko jaja oraz ziarenka z połowy laski wanilii. Wszystko miksujemy za pomocą blendera. Powstały farsz wstawiamy do lodówki do odpowiedniego zgęstnienia.
KROK 2. NALEŚNIKI. Do miksera wlewamy mleko, olej oraz kefir i dodajemy jajka, białko, cukier puder, mąkę orkiszową i szczyptę soli. Wszystko miksujemy na jednolitą masę i odstawiamy na około 10 minut. Po tym czasie smażymy naleśniki z obu stron na dobrze rozgrzanej patelni naleśnikowej. Gotowe naleśniki smarujemy wcześniej przygotowanym farszem i zawijamy. Życzę znacznego! :)