Makaron z białym serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron świderki

  • ser biały

    20 dag
  • masło

    2 łyżki
  • śmietana

    2 łyżki
  • cukier

  • cynamon Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W osolonej wodzie gotujemy makaron (nie może być przegotowany), odcedzamy go na durszlaku i ponownie wrzucamy do garnka. Dodajemy 2 łyżki masła - mieszamy do rozpuszczenia, cukier do smaku oraz śmietanę. Rozkruszamy biały ser i wszystko dokładnie mieszamy (możemy na chwilę włączyć palnik i delikatnie podgrzać). Sekretem tej prostej potrawy jest dokładne wymieszanie składników na gorąco, aby były rozpuszczone i wilgotne. Przekładamy makaron na talerz i oprószamy cynamonem. Smacznego!
ania2610
Kto nie zna tej potrawy - mi kojarzy się z latami dzieciństwa i szkolną stołówką. Kiedy ja chodziłam do szkoły nic tak nie smakowało na stołówce, jak makaron z białym serem, po który ustawialiśmy się w długiej kolejce, aby dostać dokładkę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat