makaron z białym serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron wstążki

    1 paczka
  • twaróg

    20 dag
  • olej

    1 łyżka
  • słonina wędzona

    20 dag
  • śmietana

    1 szklanka
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować w osolonej wodzie z łyżką oleju. Słoninę pokroić i wytopić na patelni. Makaron odcedzić poporcjować na talerzach posypać rozdrobnionym serem, posypać pieprzem, polać tłuszczem ze skwarkami i śmietaną polać.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat