Makaron z bananami i masłem orzechowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron np riganoti

    500 g
  • masło orzechowe

    3 łyżki
  • banan

    2
  • mleko

    12 łyżkek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować w dużej ilości (1l na 100g makaronu) osolonego wrzątku wg przepisu na opakowaniu, pamiętając, że musi zostać al dente.

Banany obrać, rozgnieść widelcem, wymieszać z masłem orzechowym i mlekiem na sos o dość rzadkiej konsystencji. Makaron odcedzić, polać sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat