Makaron w sosie szpinakowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron penne

    300 g
  • pierś z kurczaka

    1 szt
  • mrożony szpinak

    400 g
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • masła

    3 łyżki
  • śmietana

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szpinak rozmroź. Na patelni rozpuść masło, wrzuć posiekaną drobno cebulkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Przesmaż chwilę. Kurczaka umyj, osusz, pokrój w kostkę. Wrzuć na patelnię do cebuli i obsmaż. Dodaj szpinak i duś 10 minut. Następnie dopraw solą, pieprzem i dodaj śmietanę, wymieszaj. W międzyczasie ugotuj makaron. Polej sosem i wymieszaj. Można to danie posypać serem żółtym bezpośrednio na talerzu

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Seba 09.05.2014 10:10
extra pomysł
Aannkaa82 02.01.2014 19:59
Fajny pomysł :)
Wacław 28.12.2013 10:30
pyszne danie :-)
Mysiunia 03.12.2013 16:39
Pyszne jedzonko :)
mysza75 27.11.2013 19:39
tez bardzo lubię taki makaron :-)
Wafelek2601 16.11.2013 11:29
Moje smaki
RenataZ-et 11.11.2013 23:57
super smak
Katarzyna59 15.10.2013 09:33
apetyczne jedzonko
gosia56 08.10.2013 08:36
pyszne danie
caralajna 07.10.2013 20:55
pyszności.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat