Makaron tagliatelle z szynką i jarmużem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron tagliatelle

    250 gram
  • jarmuż

    3 garści
  • szynka

    150 gram
  • cebula

    2 sztuki
  • oliwa

    2 łyżki
  • sól

  • Pieprz czarny Prymat w młynku

  • ser pleśniowy typu gorgonzola

    100 gram
  • śmietana

    150 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować al dente.
Szynkę pokroić w paseczki i podsmażyć na oliwie, po chwili dodać pokrojoną w pióra cebulę. Jarmuż wrzucić do wrzątku i gotować przez ok 3-4 minuty, po czym odcedzić. Śmietankę podgrzać, dodać ser pleśniowy - zagotować, cały czas mieszając aby sery się roztopiły. Do gotowego sosu dodać szynkę, cebulę oraz jarmuż. Doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem i solą. Makaron wymieszać z sosem. Całość można oprószyć pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paula191919 21.05.2015 10:08
PRzesmacznie wygląda i takie apetyczne...
ilka01 21.04.2015 10:35
wygląda super :)
Futka 21.04.2015 08:40
Wspaniała, smakowita i zdrowa propozycja :)
Sroczka 20.04.2015 21:27
Pyszne danie, zjadłabym troszkę.
V_kuchareczka 20.04.2015 21:20
smakowicie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat