Makaron świderki ze szpinakiem i serem feta

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron świderki

    400 g
  • ser feta

    250 g
  • szpinak mrożony

    400 g
  • oliwa

    1 łyżka
  • cebula

    1 szt.
  • czosnek

    1 ząbek
  • pomidory

    1-2 szt.
  • pieprz

    do smaku
  • parmezan starty

    do posypania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, ostudzić. cebulę i ząbek czosnku obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na oliwie. W międzyczasie pokroić w kostkę pomidora. Na patelnię (do cebuli i czosnku) wrzucić szpinak (mrożony albo świeży). Poddusić do miękkości, przyprawić pieprzem. Pod koniec duszenia wrzucić ser feta. Wymieszać, zdjąć z ognia. Na talerze wyłożyć makaron, kłaść szpinak z serem, a na to pokrojone pomidory. Całość można posypać startym parmezanem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ilka01 01.07.2017 01:02
pyszne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat