Przepis i sposób przygotowania na: Makaron ryżowy z surimi na postumencie z warzyw
Na rozgrzany olej wrzucamy w pierwszej kolejności seler i marchewkę. Na początku smażymy na dużym ogniu około 4 minut. Następnie zmieniamy ogień na mały i dalej smażymy. Jak warzywa już lekko zmiękną dodajemy pieczarki i cukinię. Smażymy aż do momentu w którym zmiękną wszystkie warzywa. Na końcu dodajemy sos sojowy i słodką paprykę. Całość mieszamy i smażymy jeszcze około 2-3 minut.
Paluszki krabowe (surimi) kroimy w dużą kostkę. Podsmażamy na rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek. Makaron ryżowy zalewamy wrzącą wodą i odstawiamy na około 3 minuty. Wylewamy wodę i dodajemy sos sojowy (około 1-2 łyżek). Mieszamy makaron z paluszkami.
Na talerz kładziemy warzywa robiąc z nich postument. Na warzywa kładziemy makaron z paluszkami krabowymi.
Smacznego!