Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron razowy do rosołu i nie tylko

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
jaja 5 szt
woda 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron razowy do rosołu i nie tylko

1 kg - Mąka grahamkowa pszenna
5 szt- jajka
2 szklanki - woda

Mąkę wysypać na stolnicę, jajka wybić do naczynia, wlać wodę, dokładnie rozmieszać, łączyć z mąką i wyrabiać ciasto na makaron. W miarę potrzeby uzupełnić - dodać wody. Bardzo trudno jest wyrobić ciasto, ponieważ otręby znajdujące się w mące trudno się sklejają, ale powiem szczerze, że warto. Smak makaronu jest niepowtarzalny a w dodatku zdrowy. Wyrobione ciasto odłożyć na chwilę do wypoczęcia , po czym wałkować na cienkie placki - paski chwilę podsuszyć i kroić najlepiej nożem. Z tej ilości mąki wyszło mi dość dużo makaronu ale pokrojony wysuszę, pakuję w torebki papierowe i gotuję na bieżąco tyle ile potrzeba. Smacznego. Spróbujcie, bo naprawdę warto;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 24.06.2014 06:46
makaron ekstra
Misiabe 08.06.2014 17:42
taki makaron jest najlepszy na świecie :)
Jodaj 28.05.2014 08:31
super makaronik :)
Dorian 18.05.2014 18:50
domowy najlepszy
gosia56 12.03.2014 10:54
pyszny makaron
Kejti 05.03.2014 08:51
Domowy najlepszy :-)
IwonaDD 03.03.2014 16:55
pyszny domowy makaron
adelajda 02.03.2014 18:50
Podoba mi się ten makaron :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak