Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron po meksykańsku - ostra potrawka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 35 g
fasola czerwona z puszki 1 puszka
kukurydza w puszce 1 mała puszka
sos pomidorowy 400 ml
przyprawy do kuchni meksykańskiej
cebula 1 szt
papryka czerwona 1 szt
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
chilli do smaku
oliwki zielone Smak 1 słoiczek
makaron muszelki 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron po meksykańsku - ostra potrawka

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Na oleju podsmażamy mięso mielone z cebulą. W tym czasie kroimy dość drobno czerwoną paprykę i dodajemy ją do mięsa, przesmażamy zalewając fasolą wraz z jej sosem, dodajemy odcedzoną kukurydzę orz sos pomidory, całość mieszamy, doprawiając przyprawą meksykańską, pieprzem, solą i chilli. Gotujemy wszystko 15 minut. W tym czasie w osolonej wodzie gotujemy al dente makaron, odcedzamy. Makaron dodajemy do potrawki meksykańskiej, Całość mieszamy dodając całe oliwki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 14.09.2014 09:44
zdecydowanie nie moje smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak