Makaron penne z porami w sosie śmietanowym.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron penne

  • 2 pory

  • 500 ml śmietany 30 %

  • 2 papryki

  • 30 dag pieczarek

  • 20 dag szynki

  • cebula biała

  • natka pietruszki

  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa umyć i oczyścić.Pory pokroić w półplasterki,cebulę,paprykę i pieczarki w kostkę.Szynkę też w kostkę.Na maśle podsmażyć cebulę i paprykę,po chwili dodać pory i pieczarki,poddusić.Dołożyć szynkę.Wlać śmietanę,doprawić solą,pieprzem,ostrą papryką.Makaron zagotować.Całość posypać posiekaną pietruszką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat