Makaron penne w sosie grzybowym z polędwiczka wieprzowa

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Makaron penne (z zielonego groszku) z polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym z suszonymi pomidorami i szpinakiem. Pyszne danie proste w wykonaniu.
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki

  • polędwiczki wieprzowe

    300 g
  • podgrzybki

    25 dag
  • szpinak

    200 g
  • suszone pomidory

    50 g
  • jogurt naturalny

    100 g
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • rozmaryn

    1 łyżeczka
  • makaron ugotowany

    250 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Polędwiczki pokroić w plastry przyprawić i umieścić na patelni. Dodać pół szklanki wody i dusić pod przykryciem. Dodać grzyby, suszone pomidory dolać trochę wody i dusić. Gdy polędwiczki zmiekna dodać szpinak i wymieszać na koniec dodać jogurt wcześniej zdjąć z ognia i wymieszać. Gotowe podawać z ugotowanym makaronem. Smacznego

Podczas smażenia polędwiczki nie dodaję oleju, żeby danie nie było zbyt ciężkie. Polędwiczka sama w sobie zawiera tłuszcz.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat