Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki
-
polędwiczki wieprzowe
300 g -
podgrzybki
25 dag -
szpinak
200 g -
suszone pomidory
50 g -
jogurt naturalny
100 g -
sól
1 szczypta -
pieprz
1 szczypta -
rozmaryn
1 łyżeczka -
makaron ugotowany
250 g
Sposób przygotowania
Polędwiczki pokroić w plastry przyprawić i umieścić na patelni. Dodać pół szklanki wody i dusić pod przykryciem. Dodać grzyby, suszone pomidory dolać trochę wody i dusić. Gdy polędwiczki zmiekna dodać szpinak i wymieszać na koniec dodać jogurt wcześniej zdjąć z ognia i wymieszać. Gotowe podawać z ugotowanym makaronem. Smacznego
Podczas smażenia polędwiczki nie dodaję oleju, żeby danie nie było zbyt ciężkie. Polędwiczka sama w sobie zawiera tłuszcz.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się