Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron penne w sosie grzybowym z polędwiczka wieprzowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Makaron penne (z zielonego groszku) z polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym z suszonymi pomidorami i szpinakiem. Pyszne danie proste w wykonaniu.

Składniki:

Składniki

polędwiczki wieprzowe 300 g
podgrzybki 25 dag
szpinak 200 g
suszone pomidory 50 g
jogurt naturalny 100 g
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
rozmaryn 1 łyżeczka
makaron ugotowany 250 g

Porada

Podczas smażenia polędwiczki nie dodaję oleju, żeby danie nie było zbyt ciężkie. Polędwiczka sama w sobie zawiera tłuszcz.

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron penne w sosie grzybowym z polędwiczka wieprzowa

Polędwiczki pokroić w plastry przyprawić i umieścić na patelni. Dodać pół szklanki wody i dusić pod przykryciem. Dodać grzyby, suszone pomidory dolać trochę wody i dusić. Gdy polędwiczki zmiekna dodać szpinak i wymieszać na koniec dodać jogurt wcześniej zdjąć z ognia i wymieszać. Gotowe podawać z ugotowanym makaronem. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak