makaron nitki z białym serem i śmietaną

makaron nitki z białym serem i śmietaną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron nitki

    500 gram
  • śmeiatana

    3 szklanki
  • cukier

    2 łyżki
  • ser biały

    6 (twarogowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy wodę 1 litr na 100 gram makaronu.Solimy.Gdy zacznie wrzeć, wrzucamy stopniowo makaron i gotujemy ok 5-10 minut na wolnym ogniu.Przelewamy chłodną wodą.Smażymy śmietanę: na patelnię wylewamy 3 szklanki śmietany i pozostawiamy do wrzenia raz po raz mieszając.Gdy zmieni barwę na złota i zacznie się brylić mieszamy cały czas i zdejmujemy z gazu.Makaron podajemy z białym serem, smażoną śmietaną i cukrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 17.05.2012 13:32
Szybko i smacznie.
ronald88 19.04.2012 14:47
super
anulka69 19.04.2012 12:08
lubię
Patrycja35 18.04.2012 12:59
ciekawy przepis musze sprobowac

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat