makaron nadziewany mięsem mielonym z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1 kg mięsa mielonego

  • pieczarki

    0,5 kg
  • przyprawy

  • koncentrat pomidorowy

  • śmietana 30%

  • 3 łyżeczki mąki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

cebulę kroimy w kosteczkę jak najdrobniej i pieczarki również i podsmażamy na oleju. tak podsmażone pieczarki i cebulę dodajemy do mięsa mielonego i mieszamy dodajemy również jajko oraz przyprawy do smaku. gdy mięso jest dobrze doprawione nadziewamy mięsem rurki i układamy w naczyniu żaroodpornym. robimy sos śmietana koncentrat oraz make mieszamy żeby nie było gródek i zalewamy makaron. wstawiamy do piekarnika i zapiekamy około godzinę w tem. 180 stopni. można posypać wszystko jeszcze startym serem

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Stenka 10.09.2012 17:28
bardzo dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat