Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron na mleku z jabłkami i cynamonem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zacierki drobne 200-250 g
mleko 1 litr
cukier do smaku
cukier waniliowy 1 op.
cynamon do smaku
mus jabłkowy do smaku
sól duża szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron na mleku z jabłkami i cynamonem

Mleko zagotować z dużą szczyptą soli i wsypać suchą jak najdrobniejszą zacierkę.
Gotować do miękkości, często mieszajac, aż wchłonie całe mleko.
Doprawić do smaku cukrem i cukrem waniliowym.
Pozostawić do ostygnięcia.
W międzyczasie zagotować mus jabłkowy na patelni, odparować, aby zgęstniał, dodać cukru do smaku oraz doprawić cynamonem.
Pozostawić, aby ostygł.
Chłodny makaron połączyć z musem jabłkowym i wymieszać dokładnie.
Przed podaniem można polać jogurtem waniliowym, przybrać słodkim twarożkiem lub bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 11.08.2012 07:50
pycha lubię takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak