Makaron kokardki ze szpinakiem i rybą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak świeży

    100 gram
  • cebula biała

    1 duża
  • czosnek ząbki

    3 sztuki
  • śmietanka 12-procentowa

    200ml
  • filet z dowolnej ryby

    200gram
  • sól do smaku

  • Pieprz biały mielony Prymat

    do smaku
  • olej do smażenia

  • makaron kokardki

    250 gram kolorowe
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet z ryby pokroić w paski oprószyć przyprawą do ryb. Makaron ugotować aldente. Na patelni zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę, dodać liście szpinaku, poddusić, dać czosnek, sól, pieprz i zalać śmietanką, dusić jeszcze parę minut. Dodać makaron i jeszcze 2-3 minuty dusić. Na drugiej patelni usmażyć rybę. Podawać razem. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anonimowy 16.07.2013 21:39
Pyszne wyszło:)dodałam jeszcze startego parmezanu:) pychota...
mirosława4 26.07.2012 13:12
smaczna
Sylwia56 13.06.2012 20:00
o tego jeszcze nie jadłam
teresa18 31.12.2011 13:27
super
iga2 07.11.2011 15:39
pycha
kriso 21.08.2011 22:07
pyszne
Motorek 14.08.2011 22:22
smaczne
Ewelina47 03.05.2011 14:21
pyszne musi być
Grazyna0211 12.04.2011 10:48
super pomysł rybka szpinak samo zdrowie
evita0007 10.04.2011 14:22
smaczne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat