Makaron faszerowany fetą i suszonymi pomidorami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • muszle makaronowe

  • ser feta

  • suszonym pomidorów w zalewie

    0,5 słoika
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Fetę rozdrobnić widelcem, dodać osączone z zalewy, pokrojone suszone pomidory, dodać sól, pieprz i paprykę do smaku, wymieszać. Do muszli nakładać farsz, wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 150 st. i podpiekać, dopóki ser się nieco rozpuści.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
AnaSt 27.05.2012 09:19
Lubię fetę, więc na pewno wypróbuję
fictor123 30.12.2011 04:36
mniam
IlonaAlbertos 23.09.2011 21:42
To coś dla mnie.
Aleksandra45 06.02.2011 12:40
super!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat