Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron chili z fasolką szparagową

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron świderki 160 gram
boczek wędzony 220 gram
kiełbasa 230 gram
ząbki czosnku 3-4 szt
cebula 3 szt
papryczka chili 2-3 szt
papryka czerwona 1 szt
fasolka szparagowa 200 gram
pomidory 7 szt
sok pomidorowy 200 ml
ser żółty 100 gram
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
chili Prymat
Bazylia suszona Prymat
ketchup pikantny 4 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron chili z fasolką szparagową

1. Boczek, kiełbaskę, paprykę oraz papryczkę chili kroimy w kostkę. Na patelni wysmarowanej olejem podsmażamy boczek i kiełbasę. Dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek i pokrojoną w kosteczkę cebulę, a następnie fasolkę szparagową, paprykę i chili. Wszystko smażymy kilka minut. Dodajemy pokrojone pomidory, sok pomidorowy i ketchup - mieszamy.
2. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
3. Na patelnię do usmażonego boczku i kiełbasy dodajemy makaron, przyprawiamy solą, pieprzem, bazylią i chili, delikatnie mieszamy i chwilkę podsmażamy. Pod koniec smażenia możemy dodać starty ser żółty i delikatnie zamieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AZgotuj 22.03.2017 10:48
pyszne danie :)
slodkieniebo 22.03.2017 08:42
Uwielbiam takie makarony !
Patrycja33 22.03.2017 00:18
mniam! lubię ostre smaki :-)
2milutka 21.03.2017 22:46
proste i wygląda na smaczne
bertpvd 21.03.2017 22:27
Pyszny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak