Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Majonez własnej roboty

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółka
3 szt
olej
1/2 l
Musztarda sarepska Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
sól do smaku
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
śmietana 18 proc
3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Majonez własnej roboty

Żółtka sparzyć wrzątkiem aby uniknąć tak groźnej choroby jak salmonella i oddzielić od białek wbić do miseczki utrzeć na jednolitą masę.
Następnie dodawać stopniowo śmietanę i olej ciągle mieszając aby nie powstały grudki albo by się nie zważyło
Na koniec dodać sól i pieprz do smaku. Schłodzić w lodówce przed wykorzystaniem do sałatek , bądź innych potraw Wedle mnie taki majonez najlepiej smakuje w sałatce jarzynowej

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak