Majonez domowy

Majonez domowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółtko jajek

    1
  • oliwa

    150 ml
  • sól, pieprz

  • sok z cytryny

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Majonez domowy

Żółtko zmiksować z dodatkiem soli, powoli dodajemy wlewając oliwę , cały czas ucieramy, po dodaniu całej oliwy , doprawiamy, można dać szczyptę cukru, oraz resztę . Na koniec wymieszać.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Bernadeta 29.11.2013 09:31
też robimy taki
elzbietar64 22.04.2012 22:50
taki najlepszy
Kate131 11.11.2010 10:12
domowy najlepszy
Natalia/tubisiek 11.11.2010 09:22
super!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat