Majonez

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Musztarda sarepska Prymat

    1/2 łyżeczki
  • cukier drobny

    1/2 łyżeczki
  • żółtko surowe

    1 sztuka
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

    1 szczypta
  • oliwa

    170 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mieszamy musztardę z cukrem i pieprzem. Żółtko wbijamy, dodajemy sok z cytryny i wszystko razem mieszamy. Dodajemy bardzo powoli do tego oliwę, dosłownie po kilka kropel i cały czas mieszamy aż sos będzie całkowicie gęsty. Smacznego. Rewelacja na na kanapki lub grilla.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cukiereczek 03.01.2012 08:33
super
Justyna Jussstiii 26.09.2011 15:47
super
Marta98 24.02.2011 20:43
super
marta639 17.09.2010 20:58
Polecam.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat