Majonez

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    1 szt
  • olej

    0,5 szkl
  • sól

  • cukier

  • musztarda

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajo i olej przetrzymać ok 1-2 godz. w temperaturze pokojowej. Jajo umyć, rozbić rozmieszać z odrobiną soli i cukru oraz musztardą (pół łyżeczki). Dodawać po trochu olej, ciągle ubijając mikserem na małych obrotach lub trzepaczką

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Małgorzata113 09.02.2011 08:09
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat