Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MAGDALENKA

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 SZT.
cukier 1 SZKL.
mąka pszenna 1/2 SZKL.
budyń 2 SZT.
proszek do pieczenia 2 ŁYŻECZKI
śmietana 30% 1/2 L
cukier puder 3/4 SZKL.
galaretka cytrynowa 4 SZT.
cukier wanilinowy 1 SZT,
ser biały 1/2 KG
cytryny 1 ŁYŻKA SOKU

Przepis i sposób przygotowania na: MAGDALENKA

Z JAJ, CUKRU, MĄKI BUDYNI ( CZEKOLADOWYCH) I PROSZKU DO PIECZENIA UPIEC CIEMNY BISZKOPT.

2 GALARETKI OSTUDZIĆ Z CUKREM WANILIOWYM W 1 1/2 SZKL. WODY. LEKKO TĘŻEJĄCĄ WLAĆ DO UBITEJ ŚMIETANY Z CUKREM PUDREM. SER UTRZEĆ Z SOKIEM Z CYTRYNY I DODAĆ ŚMIETANĘ Z GALARETKĄ I WYMIESZAĆ.

BISZKOPT PRZECIĄĆ NA PÓŁ.
1/2 MASY WLAĆ NA SPÓD I PRZYKRYĆ 2 CZĘŚCIĄ BISZKOPTU. RESZTĘ WLAĆ NA WIERZCH. POSYPAĆ TARTĄ MLECZNĄ CZEKOLADĄ.

OSOBNO UGOTOWAĆ POZOSTAŁE GALARETKI I WYLAĆ NA WIERZCH.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak