Luzowane udka z kabanosem i oscypkiem

Luzowane udka z kabanosem i oscypkiem

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
5+

Delikatne roladki, które zrobiłam z udek wyluzowanych. Jako nadzienie dodałam oscypka, może też być inny ser oraz kabanosy i suszone pomidory. Proste fajne roladki na obiad, a można też spakować sobie do pracy i zjeść na zimno.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • udka z kurczaka

    6 sztuk
  • kabanos

    70 gramów
  • pomidory suszone

    6 sztuk
  • oscypek

    15 dag
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • papryka wędzona

    0.5 łyżeczki
  • papryka mielona

    0.5 łyżeczki
  • Przyprawa do drobiu

    0.5 łyżeczki
  • olej rzepakowy

    5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oscypka ścieram na tarce jarzynowej. Do miski wlewam olej, dodaję sól, pieprz, paprykę słodką i wędzoną, przyprawę do kurczaka, wkładam udka i obtaczam je dokładnie w przyprawach. Odstawiam na godzinę do lodówki. Na każdym kawałku udka w środku, układam łyżkę oscypka, dodaję trzy kabanosy, pomidora suszonego. Zwijam w roladę i spinam wykałaczkami. Udka smażę na oleju rozgrzanym, obracając z każdej strony od czasu do czasu około 15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

30.01.2019 10:53
Znakomite roladki, muszą smakować wybornie.;)

bietka

30.01.2019 10:44
Ależ to mięsko musi być pyszne : )

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat