Lukier kawowy do ciast

Lukier kawowy do ciast

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    25 dag
  • kawa

    3 (mielona)
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Lukier kawowy do ciast

Kawę zaparzyć w ½ szkl. wrzącej wody po czym odstawić ja do ostygnięcia.
Chłodną kawę przecedzić przez sito i zalać nią cukier.
Gdy cukier się rozpuści, wówczas doprowadzić do wrzenia cały czas mieszając do momentu, aż zrobi się gesty.
Na koniec zdjąć z ognia i ucierać.
( uważać podczas gotowania lukier bardzo się pieni).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

angelika14 31.01.2011 16:30
pomysłowe
angelika14 31.01.2011 16:30
pomysłowe
angelika14 31.01.2011 16:30
pomysłowe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat