lukier do dekoracji ciastek i pierniczków

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białko

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bardzo ważne jest aby cukier puder był dobrej jakości, powinien by gładki i puszysty. Do miski wsytujemy trochę cukru pudru i dodajemy białko. Ucieramy energicznie pałką dodając po trochu cukier aż uzyskamu odpowiednią konsystencję (lukier powinien byc płynny ale powinien po nałożeniu zachowywac swój kształt, nie może by zbyt płynny). Ewentualnie dodac aromat lub sok z cytryny.
Lukier idealnie nadaje sie do precyzyjnych dekoracji, zasycha całkowicie i nie kruszy się.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magdalena80 07.05.2011 19:52
superowa gwiazdka
alaaa 01.04.2011 15:21
wygląda znakomicie
Barbara55 30.01.2011 14:53
dekoracja to podstawa
Babciagramolka 22.01.2011 17:06
Nie przepadam za lukrem ale czasem się sprawdza
AgaS10 21.01.2011 20:20
Rewelacja:)
Dorota59 20.01.2011 21:52
koniecznie wypróbuję
Małgorzata106 11.01.2011 21:36
super , jest naprawdę dobry
Tetiana 20.12.2010 21:35
dobry przepis
rakow2 23.11.2010 17:16
ładnie
Mala 12.11.2010 09:55
świetny a jak prezentuje sie idealnie na tej gwiazdce

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat