Lukier czekoladowy

Lukier czekoladowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1/4 szkl
  • cukier

    1/2 szkl
  • kakao

    4 łyżki
  • masło

    1 łyżka
  • aromat rumowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Lukier czekoladowy

W rondelku podgrzać mleko i dodać cukier i mieszać tak długo, aż się rozpuści. Dodawać kakao i mieszać na jednolita masę. Na końcu dodać masło. Mieszać, ale już nie gotować, do uzyskania jednolitej masy. Ostudzić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dorotka0000025 14.07.2011 09:38
;-)
Justyna73 02.07.2011 17:03
dobry na ciasto
maciek7 24.03.2011 20:27
super
alaaa 11.11.2010 15:43
świetny ,

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat