Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łososiowe steki w bieluśkim sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 300 ml
masło 1 łyżka
mąka 2 łyżki
sól
pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
oliwa
łosoś 4 stek

Przepis i sposób przygotowania na: łososiowe steki w bieluśkim sosie

na rozgrzane mało daję mąkę i zasmażam na złoto. Do wrzącego mleka dodaję zasmażkę i gotuję razem do zgęstnienia. Przyprawiam solą, pieprzem i gałką. Steki wkładam w formie do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni na 10 minut. Ryby podaję polane sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 07.08.2012 16:47
łososie są pyszne, zdrowe i wogóle naj...
sznycel 04.08.2012 22:28
formę , w której piekę steki, polewam wcześniej odrobina oliwy
sznycel 04.08.2012 22:27
rybki są zdrowe, a łososie smakują mi zwłaszcza

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak