łosoś zapiekany w sosie porowo-śmietanowym

łosoś zapiekany w sosie porowo-śmietanowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś

    4 dzwonka
  • por (biała część)

  • śmietana 30%

    30 ml
  • sól

  • pieprz

  • Pieprz cytrynowy mielony Prymat

  • oliwa

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania łosoś zapiekany w sosie porowo-śmietanowym

łososia natrzeć solą i pieprzem cytrynowy odstawić na pół godziny. Pora pokroić w kostkę przesmażyć na oliwie, zalać śmietaną i doprawić solą i pieprzem chwilę gotować. Sos wylać na dno naczynia do zapiekania. Łososia podsmażyć z obu stron na oliwie, kawałki ułożyć na sosie i całość zapiekać około 20-25 minut w tem. 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

traktorek 29.08.2012 17:24
wspaniałe
kuklik 27.08.2012 17:35
świetne
teresa18 25.08.2012 19:34
rewelacyjny
Ewa6274879 18.08.2012 23:38
zapowiada się pysznie :)
halina17 15.08.2012 10:34
smaczny łosoś
edita15 15.08.2012 10:26
smaczne
tom 15.08.2012 10:22
super
Laila2786 15.08.2012 10:18
wygląda apetycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat