Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łosoś zapiekany w sosie porowo-śmietanowym

4.0
(30)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś 4 dzwonka
por (biała część)
śmietana 30% 30 ml
sól
pieprz
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: łosoś zapiekany w sosie porowo-śmietanowym

łososia natrzeć solą i pieprzem cytrynowy odstawić na pół godziny. Pora pokroić w kostkę przesmażyć na oliwie, zalać śmietaną i doprawić solą i pieprzem chwilę gotować. Sos wylać na dno naczynia do zapiekania. Łososia podsmażyć z obu stron na oliwie, kawałki ułożyć na sosie i całość zapiekać około 20-25 minut w tem. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

traktorek 29.08.2012 17:24
wspaniałe
kuklik 27.08.2012 17:35
świetne
teresa18 25.08.2012 19:34
rewelacyjny
Ewa6274879 18.08.2012 23:38
zapowiada się pysznie :)
halina17 15.08.2012 10:34
smaczny łosoś
edita15 15.08.2012 10:26
smaczne
tom 15.08.2012 10:22
super
Laila2786 15.08.2012 10:18
wygląda apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak