Łosoś z ryżem

Łosoś z ryżem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż krótkoziarnisty

    2 woreczki po 100 gram
  • por

    1 sztuka
  • łosoś filet

    300 gram
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • tymianek

    do smaku
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż gotujemy na sypko. Rybę nacieramy przyprawami i kroimy w kostkę. Por kroimy w drobne plasterki. Na oleju rumienimy pora, dokładamy łososia. Całość smażymy do miękkości. Doprawiamy do smaku.
Ryż porcjujemy na talerzyki. Na wierzch wykładamy przygotowanego wcześniej pora i łososia.
Jadwiga/Jaga85
Tą znakomitą rybę z dodatkiem pora podaję jako danie obiadowe.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 30.03.2014 13:52
Dobre jedzenie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat