Łosoś z malinowym winegre

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś filet

  • sól

  • pieprz

  • roztopione masło

    3 łyżki
  • malinowy winegret

  • maliny

    100 g
  • cukier

    1 łyżka
  • musztarda dijon

    1 łyżeczka
  • oliwa

    2 łyżki
  • ocet winny czerwony

    2 łyżeczki
  • cebula

    1/2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzać do 200 stopni.
Łososia myjemy, osuszamy, doprawiamy solą oraz pieprzem.
Do naczynia żaroodpornego wlewamy masło i układamy łososia. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 20 minut.

Maliny miksujemy blenderem, przecieramy przez sito do rondelka. Dodajemy sparzoną gorącą wodą cebulę, cukier, musztardę, oliwę oraz ocet winny. Ponownie miksujemy na gładki sos. Gotujemy na małym ogniu przez 5 minut bez przykrycia,do momentu aż sos zgęstnieje, doprawiamy solą oraz pieprzem.

Podajemy z białym ryżem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andrzej10 02.11.2012 18:49
dobry pomysł
ziutula 07.10.2012 15:59
smaczny obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat