Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś z kokosowym chrustem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś 350 g
wiórki kokosowe 1 łyżka
imbir starty 1 łyżeczka
czosnek 1/2 ząbka
chili 1/4 szt
masło 1 łyżka
kolendra mielona 1/2 łyżeczki
kurkuma 1 szczypta
kolendra świeża 1 łyżeczka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś z kokosowym chrustem

Kroki postępowania

1
(zmodyfikowany przepis z "Ryby i owoce morza")
Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć wiórki, czosnek i imbir. Po 30 sekundach dodać posiekaną chili bez pestek, kolendrę i kurkumę. Smażyć kolejną minutę, a następnie zestawić z ognia i wymieszać z posiekaną świeżą kolendrą.
Krok 1 - Łosoś z kokosowym chrustem foto
2
Umytego łososia posolić. Połóż go na blaszce, pokryj kokosowym chrustem i piec w piekarniku nagrzanym do 200C przez 13-15 minut.
Krok 2 - Łosoś z kokosowym chrustem foto
3
Łososia przełożyć na talerze i podaj z ziemniakami.
Krok 3 - Łosoś z kokosowym chrustem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Arnika 19.01.2013 21:27
Musi być pyszny!
Monika58 19.01.2013 17:14
pomysłowo z tym kokosem :)
czarnyaniol1990 19.01.2013 16:38
ciekawe danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak