Łosoś z folii

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z łososia

  • cytryna

    1 sztuka
  • koperek

    1 pęczek
  • Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

  • czosnek

    4-6 ząbków
  • por

    1 sztuka
  • śmietana kremówka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet z łososia opłukać i pokroić na mniejsze kawałki. każdy jeden dowolnie przyprawiać ja użyłam gotowej przyprawy do ryb i odstawić na co najmniej 2-3 godzinki. Następnie pora pokroić w cienkie paseczki i poddusić na oliwe w garnuszku do miękkości. Folię aluminiową wyjąć posmarować ją oliwą z oliwek położyć na to 2 plasterki cytryny wcześniej dokładnie wyszorowaną i 30 sekund sparzoną wrzątkiem. Następnie położyć łososia i przykryć do duszonym porem. Wycisnąć czosnek 1-2 ząbki na każdy kawałek rybki. Całość posypać świeżo siekanym koperkiem. Na końcu polać kremówką 1-2 łyżki. Piec w mocno nagrzanym piekarniku do miękkości.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwusia 02.05.2014 22:16
wspaniale musi smakować
IlonaAlbertos 23.06.2012 11:59
Wygląda wspaniale.
agugu1989 13.02.2012 11:47
dobre
monika141 11.09.2011 08:19
super wygląda
Agnieszka_B 21.02.2011 11:38
Uwielbiam łososia, jeszcze w takim zestawieniu.... Super!
ewasylwia 19.02.2011 10:26
apetycznie wygląda
aginaa 19.02.2011 10:07
ale mi ochoty na łososia narobiłaś :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat