Jak zrobić łososia z dipem koperkowym?

2 tygodnie temu

Szaszłyki to flagowe danie sezonu grillowego. Najczęściej dodajemy do nich ulubione mięso, marynujemy je, a następnie nadziewamy na patyczki naprzemiennie z warzywami. By urozmaicić tradycyjne szaszłyki, które świetnie sprawdzą się również jako danie główne z patelni, sięgnijcie po przepis na szaszłyki z łososia z dipem koperkowym.

Szaszłyki z łososia, pomidorków koktajlowych i cebuli to idealna propozycja grillowa dla wegetarian i wszystkich tych, którzy uwielbiają delikatne mięso łososia i jego niepowtarzalny smak. Z dodatkiem ziemniaczków podanych w ulubionej formie, dipu koperkowego, czy letniej surówki, będą stanowić pożywne, pełnowartościowe i zdrowe danie. By łosoś był aromatyczny wystarczy jedynie doprawić go kilkoma przyprawami: suszonym czosnkiem, solą i czarnym pieprzem. Szaszłyki z łososia przygotujesz zarówno w domu (dobrym rozwiązaniem będzie smażenie ich na patelni grillowej), jak i na grilla. Jeśli nie jesteś fanem pomidorków koktajlowych, sięgnij po inne dodatki warzywne, którymi wzbogacisz smak ryby, np.: cukinię, ananasa, czy paprykę.

 

>> PRZEPIS NA ŁOSOSIA Z DIPEM KOPERKOWYM <<

Udostepnij:
prymat