łosoś w sosie szczawiowym

łosoś w sosie szczawiowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś filet

    4 dzwonki
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • masło

    2 łyżki
  • oliwa

    2 łyżki
  • cebulki dymki

    4 szt
  • wino białe wytrawne

    2 łyżki
  • śmietana

    1/2 szklanki
  • szczaw

    15 dkg
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szczaw myjemy i kroimy,cebulki siekamy.Stapiamy masło i szklimy cebulę,dodajemy szczaw skrapiamy winem mieszamy i chwilę dusimy doprawiamy do smaku.Umyte i osuszone kawałki ryby skrapiamy sokiem z cytryny posypujemy solą i pieprzem i smażymy na oliwie z obu stron.Śmietanę lekko ubijamy i wlewamy do szczawiu mieszamy i podgrzewamy.Sosem polewamy rybę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kriso

03.01.2012 20:23
super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat