Łosoś w śmietanie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś wędzony plastry

    30 dkg
  • smietana kremowa

    3/4 szkl
  • chrzan świeży

    5 dkg
  • sałata

    30 dkg
  • jaja

    3 szt
  • rodzynki

    3 dkg
  • sól

  • cukier

  • sok z cytryny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śmietanę ubić na sztywno z cukrem, dodać chrzan. Sałatę podzielić na części i owinąć w nią plastry łososia wcześniej skropionego sokiem z cytryny. Jajka ugotować i przekroić na połówki, dać na łososia. Udekorować śmietaną i posypać rodzynkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
barbara11561 01.11.2013 19:14
świetna rybka:)
mirosława4 04.10.2013 13:26
smaczna rybka :)
Wafelek2601 20.11.2012 18:11
Super
MagdaXXX 04.09.2012 17:17
ekstra przepis
RenataZ-et 11.05.2012 22:04
rewelacja
IKrakowianka 29.04.2012 21:08
wyśmienity
radosna29 18.02.2012 22:20
ciekawy przepis
pipi765 23.01.2012 16:48
pyszny mój ulubiony

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat